Tengah Makan Dengan Gembira Dan Lupa tinggal komen !

Thursday, June 10, 2010

My Water Moments

Percutian ke Pulau Pangkor pada 31.5- 1.6/2010 tempoh hari, merupakan My Water Moments yang pertama selepas mempunyai anak.Sungguh tak berapa berkualiti gambar yang diambil sebab takut kamera rosak, maklumlah tidak kalis air.

Tapi, untuk mengabadikan kenangan kami sekeluarga,dan sudah menjadi rutin seorang blogger untuk masukkan dalam blog, my hubby ambil gambar dari daratan sahaja dan dia mestilah tiada dalam gambar :( Dan kualiti gambar pun tak berapa bagus.

Marilah kita berangan, kita mempunyai kamera Sony TX5 dan apa yang akan terjadi kepada My Water Moments aku lepas ni. World’s Slimmest Water-proof Camera tau! Mulakan sekarang!!
psstt : Bagi lah peluang aku berangan sekejap yer:P

Water-proof (up to 3 meters)


Alangkan indah, jika dapat ambil gambar dari dalam air di Pulau Pangkor hari tu.Siap boleh pakai bikini lagi snap-snap pic sendiri dalam air.Sony TX5 yang kalis air dengan kedalaman 3 meter ni boleh merealisasikan impian aku !! hebat bukan??

Intelligent Sweep Panorama

Dengan Sony TX5, tak perlu aku cantumkan gambar seperti aku buat dibawah.Sony TX5 mempunyai ciri-ciri yang dinamakan Intelligent Sweep Panorama.Dengan Sweep Panorama ni, gambar-gambar yang diambil akan dicantumkan secara automatik dan seluruh view akan nampak.Atas ke bawah atau Tepi ke tepi.So, tak perlu nak cantum gambar macam aku ni.Hebat kan?

Ni aku cantumkan dua gambar untuk panorama yang lebih luas.

Ni kalaulah aku  menggunakan Sony TX5, secara automatik dia cantumkan sendiri.
Hebat kan?

Clear and sharp images in low-light environment

Anti-motion Blur

Anti-motion Blur

FYI, Anti-motion Blur mode uses six superimposed frames to create one single optimised image with 50% less noise.Tengok lah kualiti gambar yang diambil dengan Sony TX 5 dan tanpa Sony TX5.Lepas ni, mesti gambar yang kita ambil lebih jelas dan berkualiti.Banyak gambar yang blur diambil masa kat Pulau Pangkor hari tu, rugi kan??


Takes 10 photos in 1 second

10 frames per second, high-speed continuous shooting


Apa??? 10 frames per satu saaat???High-speed continuous shooting

Gila kentang teknik yang best.Mana nak dapat dengan kamera lain? Kalo hari tu, kalo dapat ambil gambar my hubby yang tak berhenti berenang mesti cun habis dengan menggunakan Sony TX5 nih.Kan?

psst :

Musim bola yang akan tiba ni, elok sangat kalo pengadil beli sorang satu sebab boleh buat analisis tau dengan menggunakan kamera ni sebab playback di letakkan dalam satu group.Hebat lagi!! Hebat tak hebat???

Antara ciri-ciri lain Sony TX 5 , adalah seperti berikut :-

Temperature-proof

Keep on shooting even below freezing point up to –10ºC** with this tough camera in harsh weather conditions.

psst: boleh la bawak pergi ke Gunung Everest guna kamera ni.Cita-cita mesti tinggi.hahahaha.
Dust-proof

With the superb dust-resistance of the Cyber-shot TX5, you can be assured to always get spotless images whatever the environment is!
 psst : Habuk pergi jauh-jauh! Syok kan??
Shock-proof

The shock-proof design of the Cyber-shot TX5 allows drops of up to a height of 1.5m*, the usual height we hold the camera for photo-taking.

psst: sesuai sangat dengan aku yang boleh tahan cuai ni kan.Kalo jatuh tadak lah berkecai hati dan perasaan.hehehehe.

Pilihan Warna


Kalaulah Sony TX5 yang mempunyai 5 pilihan warna yang menawan kalbu ini menjadi milik aku dari awal lagi alangkah bahagianya kan?Kalau boleh pilih, mestilah warna pink terang tu menjadi pilihan kalbu. Ini yang menjadi pilihan hatiku ..Harganya RM 1,499.
Tapi kalo bagi FREE , lagilah aku teruja untuk menggunakannya.Yer tak?
Untuk ketahui tentang Sony TX 5 dengan lebih jelas boleh rujuk SINI :)

1 sedang makan:

MamaFaMi said...

All the best to you. Moga kamera idaman menjadi milik mu...

Post a Comment

Terima kasih sudi komen, do visit my personal blog elissmie.com :)

xoxo,

Eliss