Cara-cara untuk memotong daging yang betul :-
1)Menentukan arah uratnya. Ini boleh dilihat di permukaan daging itu sendiri. Menentukan urat pada potongan daging yang besar adalah sedikit sukar, memandangkan setiap bahagian terdiri daripada beberapa otot, yang mempunyai urat tersendiri.
2) Potong daging merentas uratnya untuk menambah kelembutan daging. Memotong daging secara merentas akan memendekkan otot kepada segmen lebih kecil, menjadikan ia lebih senang untuk dikunyah.
3)Untuk memotong daging dengan senang, separa-bekukan terlebih dahulu. Kemudian daging akan lebih mudah dipotong. Credit to : source
Friday, November 26, 2010
Info 63 : Cara potong Daging Yang Betul
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 sedang makan:
potong daging merentang urat tu mcmana..leh tunjuk gambar y nk bg lg clear
Post a Comment
Terima kasih sudi komen, do visit my personal blog elissmie.com :)
xoxo,
Eliss