Monday, October 11, 2010
89 : Paru Masak Sambal
Bahan-bahan :-
1/2 kilo paru - rebus , jangan potong lagi. Lepas dah siap rebus baru potong nipis-nipis mengikut kehendak masing-masing dan gorengkan atas minyak yang panas.
Bahan kisar:-
3-4 sudu besar cili boh
1 biji bawang besar
3 ulas bawang putih
1/2" halia
sedikit air
Gula secukup rasa
Sedikit air asam jawa
Cara-caranya :-
1.Tumiskan bahan kisar, masukkan air asam jawa dan gula hingga naik bau.
2.Masukkan air tumisan paru.
3. Masukkan paru yang telah digoreng tadi kedalam sambal dan gaul sebati. Angkat dan hidangkan :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 sedang makan:
Post a Comment
Terima kasih sudi komen, do visit my personal blog elissmie.com :)
xoxo,
Eliss