Tengah Makan Dengan Gembira Dan Lupa tinggal komen !

Monday, October 11, 2010

89 : Paru Masak Sambal



Bahan-bahan :-

1/2 kilo paru - rebus , jangan potong lagi. Lepas dah siap rebus baru potong nipis-nipis mengikut kehendak masing-masing dan gorengkan atas minyak yang panas.

Bahan kisar:-

3-4 sudu besar cili boh
1 biji bawang besar
3 ulas bawang putih
1/2" halia
sedikit air
Gula secukup rasa
Sedikit air asam jawa


Cara-caranya :-

1.Tumiskan bahan kisar, masukkan air asam jawa dan gula hingga naik bau.
2.Masukkan air tumisan paru.
3. Masukkan paru yang telah digoreng tadi kedalam sambal dan gaul sebati. Angkat dan hidangkan :)

0 sedang makan:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen, do visit my personal blog elissmie.com :)

xoxo,

Eliss