Thursday, October 21, 2010
93 : Steamboat Tomyam / Steamboat Seafood/Steamboat Ayam
* A. BAHAN2 UNTUK SUP :
Perasa Ayam
* Air - 4 liter
* Tulang / kerangka ayam
* Garam secukup rasa
Perasa Tomyam
Masukkan pes tomyam ke dalam air dan renehkan hingga masak.(macam nak buat tomyam)
* B. BAHAN2 UNTUK SOS PENCICAH :
* 6 biji cili merah - dimesin
* 1 ulas bawang putih - ditumbuk
* 1 sudu minyak bijan
* 3 sudu besar sos ikan
* cuka makan
* air
* gula
* C. BAHAN2 UNTUK DISTIMKAN :
* Bebola ikan/ayam/sotong/ketam/hotdog
* udang/ayam/sotong/cuttlefish
* kobis cina/cendawan tiram/pak choy/enoki mushrooms
* telur ayam
resepi edited n credit to :here
Dapur Berasap Pada Jam 12:29 PM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 sedang makan:
Post a Comment
Terima kasih sudi komen, do visit my personal blog elissmie.com :)
xoxo,
Eliss